top of page
Zoeken

Heerlijk plantaardig recept

Vandaag deel ik graag dit simpel en lekker receptje met jou. Zelfs mijn vriend, een rasechte vleeseter, smult hier eindeloos van zonder zijn stukje vlees te missen. Het geheim zijn de veganistische kipstuckjes van de vegetarische slager. Persoonlijk zijn dit mijn favoriete plantaardige vleesvervangers. Ze zitten niet enkel goed van samenstelling, ze zijn daarboven overheerlijk!


diëtist Ruiselede

Ingrediënten:

  • Kipstuckjes van de vegetarische slager

  • 1 courgette

  • 1 zoete paprika

  • Linzenpasta

  • Peper, zout en andere kruiden naar wens


Eerst kookte ik de linzenpasta al dente. Terwijl bakte ik de plantaardige kipstuckjes in de pan met kippenkruiden. Wist je trouwens dat kippenkruiden (meestal) volledig plantaardig zijn? Volop genieten zonder eventuele schuldgevoelens dus. Erna voegde ik gesneden zoete paprika en courgette toe. Nog even bijkruiden, de gekookte pasta toevoegen en smullen maar!"Mijn favoriete keuken bestaat voor 80% uit snelle, heerlijke en plantaardige gerechten."


Kipstuckjes van de vegetarische slage


De kipstuckjes bestaan hoofdzakelijk uit sojastructuur (88%). Soja-eiwit is een hoogwaardige plantaardige eiwitvervanger. Dat wil zeggen dat deze eiwitten, in tegenstelling tot andere plantaardige bronnen, wél de nodige essentiële aminozuren (-bouwstenen waaruit eiwitten bestaan-) in de juiste hoeveelheid om lichaamseiwit te maken. Dit is van belang als je volledig plantaardig eet, zodoende loop je geen tekorten op.


Als we samen een kijkje nemen naar de voedingswaarde van de kipstuckjes vinden we in 100 gram:

154 kcal

4,4 g vet waarvan 0,5 g verzadigd vet

5 g koolhydraten waarvan 0,5 g suikers

7,6 g vezels

20 g eiwitten

1,9 g zout


Hieruit besluiten we dat deze een laag gehalte aan vet en een heel hoog gehalte aan eiwitten bevatten.

Deze vleesvervanger staat dus hoog aangeschreven als het aankomt op kwalitatieve vervanging.


Smakelijk! :)
Comments


bottom of page