top of page
Zoeken

Bewegen op Verwijzing

Je pad richting meer beweging in je leven


Graag start ik even met kaderen waarom ik deze blog schrijf. In onze moderne maatschappij groeit de bezorgdheid over de gezondheid van mensen, met zorgen over aandoeningen zoals obesitas, diabetes en hartziekten. In België is er echter een opmerkelijk initiatief genaamd "Bewegen op Verwijzing," dat als doel heeft mensen te helpen een actievere en gezondere levensstijl te omarmen. Naast evenwichtige voeding, goeie stressmanagement, voldoende slaap vormt beweging een belangrijke schakel die ons dichter kan brengen bij een gezonder leven.

intuïtief eten

1. Bewegen op Verwijzing:Voor wie is het bedoeld?


"Bewegen op Verwijzing" is er speciaal voor mensen die extra risico lopen op gezondheidsproblemen omdat ze niet (zo) actief zijn. Dit programma heeft als doel om juist deze groep mensen te motiveren om actiever te worden en hun levensstijl te verbeteren.


2. Bewegen op Verwijzing: Hoe werkt het?


Patiënten kunnen door verschillende professionals worden doorverwezen, zoals een dokter, een verpleger of verpleegster, een kinesist, een diëtist, een apotheker, een maatschappelijk werker, een psycholoog, een ergotherapeut, een vroedvrouw, of een podoloog. Een verwijsbrief is essentieel voor op te starten.

gewichtsverlies

“Kom langs of bel mij op en ik stel graag een verwijsbrief voor jou op.”

afvallen

Dit programma staat helemaal in het teken van persoonlijke begeleiding en support door de coaches van "Bewegen op Verwijzing." Deze coaches staan klaar om deelnemers te helpen met het maken van beweegplannen en ze aan te moedigen om lekker actief te worden. Bovendien krijg je advies over specifieke activiteiten en bewegingsvormen die je gezondheid een boost kunnen geven.


Door mee te doen aan "Bewegen op Verwijzing" krijg je de kans om een gezondere levensstijl aan te nemen en te werken aan een betere gezondheid. Het initiatief biedt waardevolle steun en begeleiding om je te helpen op weg naar een fitter en gezonder leven. Als je in België woont en je gezondheid wilt verbeteren, is "Bewegen op Verwijzing" absoluut het overwegen waard. Het pad naar een actiever leven ligt binnen handbereik.3. Bewege op verwijzing: Hoeveel kost het?


De prijzen voor de "Bewegen Op Verwijzing" begeleiding zijn flexibel en afhankelijk van jouw situatie, vooral of je in aanmerking komt voor verhoogde tegemoetkoming. Hier is een handig overzicht van de tarieven:


Individuele Begeleiding (per kwartier):

  • Normaal tarief: €5

  • Met verhoogde tegemoetkoming: €1

Groepsbegeleiding (per kwartier):

  • Normaal tarief: €1

  • Met verhoogde tegemoetkoming: €0,5

Als je recht hebt op een verhoogde tegemoetkoming, krijg je extra korting. Ook is het handig om te weten dat de kosten in verschillende regio's kunnen variëren, mede dankzij de financiële ondersteuning van lokale overheden. Wil je precies weten wat de kosten zijn bij jouw coach, neem dan contact met hen op.


De eerste sessie met de coach zal waarschijnlijk ongeveer een uur duren. Daarna zullen de vervolgsessies meestal korter zijn.


Als je bent aangesloten bij een van de volgende ziekenfondsen, is er zelfs de mogelijkheid dat zij het bedrag dat je aan de coach hebt betaald, volledig of gedeeltelijk terugbetalen. Hier zie je hoeveel je mogelijk terugkrijgt per ziekenfonds (per jaar):


Ziekenfonds | Maximale Terugbetaling


3. Bewegen Op Verwijzing- Coach in de buurt


Heb je je verwijsbrief op zak? Neem dan contact op met een coach in je buurt.

Voor Tielt is dit Nele Chantal Billiet, woon je ergens anders klik je best op deze link.


Jij kiest:

  • Bel je coach voor een afspraak.

  • Sms ‘bewegen’ naar je coach. Dan neemt hij of zij zo snel mogelijk contact met jou op.


Vraagje: Kan iedereen Bewegen Op Verwijzing-coach worden?

Neen. Het allereerste criterium is dat de coach een van de volgende diploma’s moet bezitten:

  • master in de Lichamelijke Opvoeding en Bewegingswetenschappen

  • master in de Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie of erkend zijn als kinesitherapeut

  • bachelor in Sport en Bewegen

  • bachelor in de Lichamelijke Opvoeding en Bewegingsrecreatie


Heb je vragen of wens je een verwijsbrief?

Contacteer mij gerust!

Happy to help.


Tot gauw,

Liefs,

Justine

Comments


bottom of page